Jeigu bijai - nedaryk, jei darai - nebijok.Čingischanas
| Į sąrašą
Esu abiturientas. Planuoju studijuot užsienyje. Konkrečiau Didžiojoje Britanijoje. Išsiunčiau savo anketą, ir jau gavau pasiūlymų iš universitetų, kurie yra įveikiami. Sukūriau šią temą, nes manau, jog yra nemažai moksleivių kurie susirūpinę dėl Lietuvos švietime vykdomų reformų ir mokslus norėtų testi užsienio universitete. Tačiau ne visi turi pakankamai informacijos apie stojimo procesą, universitetus, studijavimą kitoje šalyje. O kadangi aš tuo domiuosi jau kokius porą metų ir manau jog esu neblogai apsišvietęs šioje srityje, todėl manau jog galėčiau daug kam padėti.
Jeigu ką nors sudomino galimybė studijuot D. Britanijoje, galit paskaitinėt šiuos jau studijuojančių blogus: http://studijuoju.blogas.lt/ http://paiste.blogas.lt/
Daugiau naudingų nuorodų galite rasti: http://sbl.mylivepage.com/link/index Mano offeriai: http://sbl.mylivepage.com/blog/1371_UK
SVEIKI. Esu paprastas lietuvos pilietis, mokantis gerai anglu kalba, ismanantis apie naujasias technologijas, mechanika ir t.t. bet nesiseka mokykloje su kaikuriomis pamokomis... gali buti kad negausiu atestato... ir turiu jum klausima: ar ymanoma mokintis uzsienyje be 12kl atestato? ygyti issilavinima ir gryzus y lietuva sekminga ji cionais realizuoti? (uzsienyje: tai turejau galvojau D. Britanija) aciu uz atsakymus ir jusu mintis.
jei kas galite man suteikti issamios informacijos del viso sito buceu labai dekingas jei pakalbetumem per SKYPE : houmeris26 laukiu jusu minciu ir pasiulymu ;]
Sveikas, žinok nelabai galiu aš tau padėt. Tikrai nesidomėjau ar įmanoma kur nors įstot be atestato. Manau, kad šansų mažai. Girdėjau, kad daug lietuvių įstoja į Bedforshire (ar kazkaip tai panašiai vadinasi, anksčiau buvo Luton university) su labai prastais pažymiais, bet be atestato neteko girdėt.
Norėjau paklausti kokios maždaug kainos yra D.Britanijos universitetuose pusmečiui(ar kaip ten skaičiuoja). Ir kokių dokumentų reikia.
Na beveik visuose D.Britanijos universitetuose bakalauro studijos trunka tris metus ir metai kainuoja truputį daugiau nei 3000 svarų. Taigi bakalauras kainuoja apie 10000 svarų, maždaiug 39000 litų.
Tiesa, pamiršau pasakyt, kad norintys studentai gali gauti paskolą, kurią turi grazinti per 25 metus, jeigu uzdirba daugiau nei 15000 svarų per metus. Na o tarkim jeigu tavo alga nesieks tų 15000 svarų per metus, tuomet paskolos gražinti nereikės.
sveiki,esu abituriente ir ketinu studijuoti D.Britanijoje.noreciau suzinoti nuo ko reikia pradeti ir kokius duomenis reikia nusiusti is anksto.gal kas gali padeti?buciau dekinga.
Labas, kaip suprantu studijuoti Britanijoje nori jau kitais mokslo metais. Jei TAIP tai gali kilti šiokių tokių problemų, kadangi norint studijuoti dokumentus reikia užpildyti iki sausio 15 d., tačiau yra toks dalykas, kaip "Clearing" lietuviškai tai skambėtų, kaip "antras stojimo ratas". Tačiau šiuo stojimu norintieji prijimami tik į tuos universitetus kuriose dar liko laisvų vietų. Paraiškas galima pildyti iki rugsėjo 21d. Daugiau gali paskaityti: http://ucas.com/resultsandnextsteps/clearing/facts . Visas stojimo procesas vyksta ucas.com puslapyje. Jeigu bus neaiškumų arba šiaip reiks pagalbos - kreipkis. Pasistengsiu padėt.
Labas. Esu 11-okas ir galvoju apie studijas UK. Bet nenoriu mokytis užsienyje dėl mokymosi užsienyje. Supranti? Norečiau aukštesnio lygio studijų nei Lietuvoje visomis prasmėmis. Bet nelabai žinau, kaip palygint pvz. Vilniaus universitetą su kokiu nors pvz., pirmojo 50-uko universitetu. Be to, nežinau, kaip aukštai galiu taikyt, nes pažymiai atrodo geri - vidurkis 9,5 ir anglu kalba neblogai - ir tai suteikia tam tikrų vilčių. Bet ar tai rimtas rodiklis nelabai įsivaizduoju. Dar įdomu. kaip sunku įstot į gerą universitetą, nes pvz. sakoma, kad sunku įstot į VU ekonomiką, o kaip tas sunkumas įstot į VU ekonomiką atrodo UK universitetų kontekste? Ar galetum apskritai sugretint įstojimo sudėtingumą, kriterijus ir pan. Lietuvoj ir UK? Man tas visas įstojimo momentas neaiškus yra: ar reikia kokių nors specialių įstojimo testų (be anglų kalbos), kaip ten vertinami Lietuvos egz. rezultatai? Buciau dėkingas už suteiktą informaciją:)
Labas. Jeigu nori geros studijų kokybės rinkis UK universitetus. Matau, kad tavo rezultatai labai geri taigi gali taikyt ne į pirmajį penkiasdešimtuką, o drąsiai į trisdešimtuką ar dvidešimtuką. Pažymiai turi nemažai reikšmės stojantiems į UK universitetus. Tie žmonės kurie sprendžia ar duoti offerį ar ne remiasi tik tavo pažymiais ir motyvaciniu laišku. Kiek žinau, tai norint įstot į VU ekonomiką, reikia egzaminus išlaikyt ~90%. Mokyklą pabaigęs tokiais rezultatais gali drąsiai bandyt stot į top 20 UK universitetus. O jų manau, net lyginti nereikia su VU. Pavyzdžiui Sheffield universitetas užima 22 vietą UK universitetų reitinge ir 76 pasaulio universitetų reitinge. O VU nepapuola net į 500-uką geriausių pasauly. Man Sheffieldas iškėlė gana lengvus reikalavimus: 8 Brandos atestate, 9 matematikoj ir 6 IELTS. Bet aš stoju į Financial Mathematics ir tai tikrai ne tokia paklausi specialybė, kaip ekonomika, tad ir balas truputį žemesnis. Tu prašai sugretint įstojimo sudėtingumą ir kriterijus: Aš manau, kad į UK top 20 universiteto ekonomiką įstot lengviau nei į VU ekonomiką. O kriterijai irgi skiriasi. Lietuvoje didžiausią stojamojo balo galį sudaro egzaminų rezultatai. UK universitetai reikalauja vidurkio, kokio nors dalyko tam tikro pažymio arba egzaminų rezultatų, bei IELTS egzamino (įprastai 6,5 balo). Be to dauguma universitetų nėta susipažinę su LT švietimo sistema ir jiem nėra jokio skirtumo tarp mokyklinio ir valstybinio egzamino. O jokių specialių įstojimų testų nėra. Jeigu kils kokių nors klausimų - kreipkis.
Labai dekingas už informaciją:) Bet dar 1 klausimas: o aš jau dabar, būdamas tik 11-okas, galiu pildyt UCAS anketą ir nusiust pvz, jau šią vasarą prašymus į savo pasirinktus universitetus ir gaut iš jų atsakymus? Tada jau turėčiau kaip savotiškas gaires 12-ai klasei, žinočiau universitetų keliamus konkrečius reikalavimus, žinočiau į ką labiau susikoncentruot ir pan.
Deja ne. Nes šiuo metu ucas tinklapyje yra registracijos forma tik 2009 metams, o tu planuoji studijuot 2010 metais. Registracijos forma 2010 metams turėtų atsirasti maždaug rugsėjo vidury.
Labas. Dar kartą patrukdysiu. Jei dar negaliu duot paraiškos stot į universitetus iki rugsėjo vidurio, tai gal iki to laiko galėčiau atlikt "pasiruošiamąjį" darbą: pasidomėt IELTS testu , bet jaučiu dar svarbiau - pradėt domėtis universitetais, juos vertint, lygint ir pan.? Bet aklai reitingais pasitikėt negalima? Kaip galvoji, ką dar galėčiau iki rugsėjo nuveikt?
Manau per šį laikotarpį gali pasirašyt gerą Personal Statement (motyvacinį laišką). Domėkis universitetais, tobulink anglų kalbos žinias, susipažink su IELTS struktūra, gali po truputį pradėt ruoštis šiam egzaminui, nes neabejoju, kad teks jį laikyt. O ką planuoji studijuot? Kurie miestai traukia? Didesni ar mažesni?
Na, studijuoti tikrai planuoju kažką su ekonomika ir finansais(ne vadyba ar marketingas). Mane domina bankas, kaip institucija, fiskalinė ir monetarinė politika ir panašūs dalykai. Tai dėl to, ką studijuosiu, nėra abejonės. O dėl miesto tai jokių išankstinių planų ar nusistatymų neturiu. Tik skaičiau, kad Londone neva pragyvent negu kitur. O ką tu galvoji, ar miestas, kuriame studijuosi, labai svarbu?
Nemanau, kad miestas labai svarbu. Tiesiog dauguma žmonių renkasi arba vien Londono universitetus arba visiškai nesirenka Londono universitetų. O jeigu nori siet savo studijas su ekonomika, pasidomėk SSE Riga. Universitetas netoli nuo Lietuvos, pagal ekonomikos studijas 13as Europoj. Kiek girdėjau tai labai geri atsiliepimai apie šį universitetą. Įstoti sunku, sunkiau nei į VU ekonomiką, bet įmanoma. Stojimas susideda iš trijų etapų: pirmasis etapas brandos egzaminai. Dėmesys kreipiamas tik į matematikos ir anglų kalbos egzaminų rezultatus. Norint patekti į antrą etapą juos reikėtų išlaikyti ~90%. Antras etapas: egzaminai Rygoj. Jie patys testuoja anglų kalbos ir matematikos žinias. Trečias etapas: interviu. Aš ir pats užpildžiau aplication form į šį universitetą. Patekt nesitikiu, bet kažkaip įdomu išbandyt save. Jeigu sudomino gali parsisiųst SSE Riga studijuojančių lietuvių sukurtą powerpoint prezentaciją: http://sbl.mylivepage.com/file/2511/7105_SSE_Riga_...
Labas, visu pirma noreciau pagirti uz puikia svetaine ir ryzta apsviesti zmones apie studijas uzsienyje. Kadangi ir pati cia uzsukau noredama si bei ta suzinoti, tai iskart ir paklausiu: 1) Jei jau domejeisi studijomis uzsienyje, tai gal zinai, kaip UK vertinamas Lietuvos universitetu bakalauras? Gal turi kokios informacijos apie magistro tesima uzsienyje baigus Lietuvoje bakalaura? 2) Ar pats zadi testi ir magistro studijas UK? Kaip ten yra vertinami darbuotojai turintys tik bakalaura? 3) Daug kur rasei, kad metams studijos UK yra ~3000svaru + gyvenimo islaidos. Kiek daugmaz yra tos gyvenimo islaidos i metus? Ar ta paskola, kuri imama sumoketi uz moksla, padengia ir pragyvenimo islaidas, ar reikia ieskotis kitu saltiniu (pvz darbo) jas padengti?
Coin 1. bakalauras vertinamas beveik visur, isskyrus kelis univerus pvz LSE ar UCL ir priklausomai nuo specialybes. Ka nori studijuot? 2. Mokausi verslo magistra 3. Paskolu magistro studijom negausi (velgi su mazom isimtim, bet 90% turesi moketi is savo kisenes).
Ačiū mcalisteri už atsakymą. Žinau, kad tu visas studijų užsienyje peripetijas išmanai daug geriau už mane, todėl būtų malonu jeigu prisijungtum ir padėtum atsakyti į žmonių užduodamus klausimus.
Gyti, dėkui už žinias apie sse riga. Reikės pasidomėt. O pats kuriam universitetui pirmenybę teiki, jei IELTS ir egzaminų rez. geri? Ir ar žadi imti paskolą studijoms? O pragyvenimo išlaidoms galima gauti kokią paskolą ar pan.? Nes , manau, visų pirma, riekia įvertint finansinį aspektą. Nežinau, kaip tėvai prisidės finansiškai, aišku, ir pačiam noris būti kuo mažiau priklauomam, todėl jei būtų galimybė ne iš tėvų paimti pinigų, o, kad ir paskolų būdu, jų gauti, gal ja ir pasinaudočiau. Juolab, kaip sakiau, su tėvais dar neaišku, o, jei aš nuo jų finansiškai priklausomas, jie irgi gali nemažai spręsti. P.S. gal dar neįkyrėjau su savo klausimais? :)
Aš tam ir sukūriau šitą forumą, kad žmonės galėtų paklausti. Ir šaunu, kad vyksta veiksmas. Jeigu IELTS rezultatai geri, pirmenybę teikiu Sheffield universitetui. Paskolą mokslui imsiu, nes labai gerom sąlygom ją ten duoda. O pragyvenimo išlaidas planuoja padengt tėvai, todėl apie paskolas pragyvenimui nesidomėjau, bet girdėjau, kad galima gaut. Pabandyk pasiskaitinėt šiame forume: http://www.anglija.com/forum/forum_topics.asp?FID=... Manau turėtum rast atsakymą.
Noreciau mokytis, kaip ir Gytis, finansu matematika arba matematika+ekonomika (kai kur maciau supintus siuos dalykus i viena specialybe). Gal galetumet pasidalint nuomone, ar verta uzsienyje testi magistro studijas, baigus bakalaura Lietuvoje, ar geriau iskart stoti i bakalaura svetur? Beje, UK magistras 1 metai ar, kai kuriuose universitetuose girdejau, mokomasi vel 3 metus ir iskart gaunama doktorantura? Dariau, ar pats bakalaura baigei uzsienyje ar LT?
Į tekstą galima naudoti Wiki arba HTML žymes.